• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Oude coureur, maar heel gemotiveerd"

  Sven Nys staat voor zijn laatste veldritseizoen.

  Sven Nys (39) staat morgen met een vat vol ambities aan de start van de WB-veldrit in Las Vegas. "Maar ik denk dat Wout van Aert de komende weken de grote favoriet is", blikt Nys vooruit.

  Sven Nys start vanavond (morgenochtend 6.30u onze tijd) in Las Vegas met zijn afscheidstournee. En dat doet hij in stijl: met een nieuwe fiets, nieuwe schoenen en een nieuwe uitrusting.

  "Allemaal nieuwe dingen voor een oude coureur... Het contrast kan niet groter zijn", vertelt Nys aan Sporza. "Maar het hele team is zeer gemotiveerd voor het nieuwe seizoen."

  "Vorig jaar had ik van bij de start van het seizoen een heel goede conditie (daarna kende Nys een dip, red). Nu ben ik ook niet slecht. Ik heb een goede voorbereiding en stage achter de rug."

  Hoe hij zijn kansen inschat voor morgen? "Ik kan evengoed tiende als eerste eindigen. Op dit parcours zullen winst en verlies heel dicht bij elkaar liggen. Het zal afhangen van de details."

  Wie zijn de grote favorieten in Las Vegas?

  "Ik denk dat de mannen van Telenet-Fidea top zullen zijn, want die vertoeven al heel lang in Amerika", vertelt Sven Nys over de tegenstand. "Maar de grote favoriet voor de komende weken is Wout van Aert. Hij liet de afgelopen maanden al héél sterke dingen zien op de weg."