• home
 • video
 • pas verschenen

  Degand keert na jaartje IAM terug naar Wanty-Groupe Gobert

  Thomas Degand werkte in 2014 al goed samen met Hilaire Van Der Schueren.

  Wanty-Groupe Gobert heeft de terugkeer van Thomas Degand bekendgemaakt. De 29-jarige klimmer reed het voorbije seizoen WorldTour voor IAM. Degand tekende voor twee jaar.

  Degand heeft een verleden bij het Belgische procontinentale team: in 2008 reed hij voor voorganger Groupe Gobert.com.ct, in 2013 voor Accent Jobs-Wanty en in 2014 voor Wanty-Groupe Gobert.

  Degand is blij met zijn rentree: "Ik heb goeie herinneringen aan dit team en het is dankzij hen dat ik de kans had om dit jaar WorldTour te rijden. Ik kijk ernaar uit om weer met ploegleider Hilaire Van Der Schueren samen te werken."

  Het genoegen is wederzijds: "Voor mij is Degand altijd al een van de betere klimmers in België geweest. Hij wordt op dat vlak onderschat", zegt Van Der Schueren. "We deden het goed samen in 2014 en ik vond het jammer dat hij vertrok. Hij kan nog progressie boeken met de juiste begeleiding."

  "Hij heeft een goeie tijdrit in de benen en weet hoe bergop te rijden, wat hem al ver brengt in de kortere rittenkoersen." De voorbije jaren eindigde Degand in de top 10 in de Ronde van de Middellandse Zee, van Gévaudan, van Oostenrijk en de Ruta del Sol.

  De voorbije Vuelta was zijn eerste grote ronde, maar hij viel weg door een crash.