• home
 • video
 • pas verschenen

  Wolfsburg nodigt 1.200 vluchtelingen uit voor Champions League-duel

  Wolfsburg is de club van Koen Casteels.

  De vluchtelingencrisis die Europa nu al enkele weken in zijn greep houdt, is ook de Duitse topclub Wolfsburg niet ontgaan. De Duitse vicekampioen en bekerwinnaar nodigt daarom 1.200 vluchtelingen uit voor het Champions League-duel tegen CSKA Moskou van aanstaande dinsdag.

  Op de clubwebsite laat Wolfsburg, de club van Koen Casteels, weten dat het de vluchtelingen "een aangename avond met internationaal topvoetbal" wil aanbieden. Per verkocht ticket aan de overige supporters zal de club ook één euro aan een goed doel schenken.

  Wolfsburg is lang geen alleenstaand geval. Real Madrid en Bayern München doneerden eerder al 1 miljoen euro en AS Roma startte een veilingsactie op ten voordele van de vluchtelingen.

  De Portugese topclub FC Porto stelde dan weer voor dat elke Champions League-deelnemer per verkocht ticket voor de eerste twee thuiswedstrijden één euro afstaat aan een goed doel.