• home
 • video
 • pas verschenen

  City-coach Pellegrini: "Met De Bruyne erbij is het gemakkelijk"

  De Bruyne maakt dit weekend zijn debuut voor Man. City.

  Manchester City-coach Manuel Pellegrini kan dit weekend een eerste keer rekenen op topaankoop Kevin De Bruyne. De Chileen is alvast in de wolken met de komst van de Rode Duivel. "Hij kan met gemak op meerdere posities spelen. Hij zal een heel belangrijke speler worden voor dit City."

  Zaterdag neemt City het in de "topper" van speeldag vijf op tegen eerste achtervolger Crystal Palace. Kevin De Bruyne trainde een hele week mee met Manchester City en komt wellicht aan de aftrap na het afhaken van David Silva.

  "Met hem erbij is het gemakkelijk", opende Pellegrini zijn wekelijkse persbabbel. "Hij kan met groot gemak op drie verschillende posities spelen. Zij het op de vleugels of net achter de spitsen."

  "Net als Raheem Sterling beschikt hij over kwaliteiten die we absoluut nodig hebben. De Bruyne wordt zeker een belangrijke speler voor dit Manchester City. Hij is nog jong en dus is het moeilijk om in te schatten waar zijn ware potentieel ligt."

  Dat De Bruyne een betere speler is geworden in de Bundesliga, is Pellegrini ook opgevallen. "Hij heeft enorm veel progressie gemaakt sinds zijn vertrek bij Chelsea. Hier zal hij nog veel beter worden. Daar ben ik zeker van."

  "Het is niet ideaal om net na een interlandbreak bij het team te komen, maar het is goed dat hij die twee wedstrijden met België in de benen heeft. Ik praatte veel met hem deze week. We zien wel of hij aan de aftrap verschijnt tegen Crystal Palace."

  De Bruyne is klaar voor zijn debuut: