• home
 • video
 • pas verschenen

  Musonda: "Voel dat ik dit seizoen mijn kans zal krijgen bij Chelsea"

  Charly Musonda Junior hoopt dit seizoen op een kans bij Chelsea.

  Charly Musonda Junior heeft ervoor gekozen om niet uitgeleend te worden door Chelsea. De 18-jarige Belg rekent erop dat hij dit seizoen speelkansen zal krijgen in het eerste elftal. José Mourinho himself heeft Musonda daarvan overtuigd. "Ik heb een prima relatie met hem", vertelt Musonda.

  Charly Musonda Junior stond de voorbije transferperiode in de belangstelling van een handvol clubs, maar de jonge middenvelder zei uiteindelijk neen tegen een uitleenbeurt. "Een verhuur was een optie, maar ik voel me goed bij Chelsea. Het is een grote club en ik heb het er naar mijn zin", vertelt Musonda in La Dernière Heure.

  "Het is normaal dat er interesse was na mijn goed seizoen bij de beloften van Chelsea. Dat flatteert me wel. Maar ik wil geen stappen overslaan. Ik ben dan ook niet ontgoocheld dat ik nog altijd bij Chelsea zit. Eden Hazard geeft me elke dag raad. Hij is mijn idool. Van hem leren is geweldig."

  "Ik heb ook een goed gesprek gehad met José Mourinho. Onze relatie is prima, dat is het belangrijkste. Zijn woorden zijn me bevallen en dus ben ik gebleven. Ik ben naar Chelsea gegaan om daar door te breken. Mijn eerste doelstelling is nu om speelminuten te vergaren bij het eerste elftal."

  "Mourinho heeft me verteld dat ik nog tijd heb. Ik ben nog maar 18, maar het is erg waarschijnlijk dat ik dit jaar zal spelen. Dat voel ik. Ik train ook regelmatig mee met de grote jongens. Daar word ik sterker van en leer ik sneller voetballen. Ik leer elke dag bij."

  "Ik voel dat de club in mij gelooft en dat ik dit seizoen mijn kans zal krijgen. Ik zal ervoor moeten zorgen dat ik klaar ben dan, maar daar heb ik wel vertrouwen. Ik hoop dat ik over enkele maanden voltijds met de A-kern mag meetrainen en af en toe al eens op de bank kan zitten."