• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moment van Michel: "Doodsangsten van José De Cauwer"

  José De Cauwer haalt opgelucht adem na de zege van Van Avermaet.

  Bij de ritzege zege in de Tour voor Greg Van Avermaet was het niet lang zoeken voor Michel Wuyts naar zijn moment van de dag: de reactie van José De Cauwer in de cabine. "Ik voelde vooral angst bij mijn cocommentator. De ontlading die volgde... ."

  "Het zal toch weer geen waar zijn dat Sagan er nog overgaat"

  Michel Wuyts: "Dit was een moment waarop je je als journalist duidelijk supporter voelt. Maar ik voelde vooral de angst voor de nederlaag bij mijn co-commentator. José deed mee tot op een goede 300 meter voor de streep en viel toen stil."

  "Toen dacht José dat hij op weg was naar winst, maar plots zag hij Sagan komen. Doodsangsten zat hij uit: "Het zal toch weer geen waar zijn zeker dat Sagan er nog overgaat." En dan zie je dat Van Avermaet gewoon doorzet."

  "De ontlading die volgde... José pikte ook niet meteen in na de aankomst. Hij moest even de emoties verwerken, krop in de keel, eerst wegslikken en dan pas inpikken. En dan in het ongerijmde loslaten: "Eindelijk! Champagne voor iedereen!" En dat zal ook zo zijn."