• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moment van Michel: "Vanmarcke verlegt zijn grenzen"

  Sep Vanmarcke plooide pas op de slotklim.

  De derde rit in de Pyreneeën leverde geen spektakel op bij de favorieten. Michel Wuyts was wel onder de indruk van een Belg: Sep Vanmarcke. De renner van Lotto-Jumbo sloop mee in de lange vlucht en sneed in de kopgroep de slotklim Plateau de Beille aan.

  "Vanmarcke heeft zijn grenzen verlegd"

  "Sep Vanmarcke die de knop omgedraaid heeft. Vorig jaar zou hij niet ten aanval getrokken zijn in een bergrit van dit kaliber. Vanmarcke is een beetje een zwartkijker: hij ziet het meestal niet zitten op terreinen waarop hij het nog niet geprobeerd heeft."

  "Maar vandaag heeft hij vastgesteld: "Godverdomme, ik ga toch iets gemakkelijker over die bergen dan ik vermoedde." Vanmarcke heeft vandaag zijn grenzen verlegd en dat is misschien wel een aanzet om zijn spectrum te verbreden. Dit is een vervolg van zijn goeie prestatie van in de Strade Bianche. De rit naar Valence (zondag, red) zou hem uitstekend moeten liggen."