• home
 • video
 • pas verschenen

  Tony Martin mag twee weken niets doen na zijn operatie

  Martin nam deze nacht het vliegtuig naar Hamburg.

  Gele trui Tony Martin is vanochtend in Hamburg met succes geopereerd aan zijn linkersleutelbeen. De Duitse renner van Etixx-Quick Step kwam gisteren zwaar ten val in de rit naar Le Havre en moest noodgedwongen het Tour-toneel verlaten. "Hij moet nu twee weken rust in acht nemen", zegt de ploeg.

  Tony Martin kreeg gisteren te horen dat een verlengd verblijf in de Tour uitgesloten was na zijn zware val in de slotkilometer op weg naar Le Havre.

  De Duitser werd met de auto naar Wevelgem gebracht, waar een vliegtuig klaarstond met bestemming Hamburg. Daar is Martin vanochtend geopereerd aan zijn gebroken linkersleutelbeen.

  "In zijn sleutelbeen werd een titanium plaat aangebracht", verklaarde teamdokter Helge Riepenhof na de operatie. "De ingreep duurde zo'n twee uur en is goed verlopen. Als er geen infecties optreden, kan hij het ziekenhuis snel verlaten."

  Later in de namiddag maakte Etixx-QuickStep in een persbericht bekend dat Martin twee weken rust in acht moet nemen voor hij weer aan trainen mag denken.

  "Ik wil iedereen bedanken die dit snelle ingrijpen mogelijk gemaakt heeft", zegt Tony Martin zelf. "Beter kon niet. Ik wil mijn ploeg het beste wensen in de Tour. Zelf zal ik de Tour op tv volgen. Dat is vreemd, maar zo is het nu eenmaal. Het glas is halfvol, zo moet ik de zaak bekijken. Ik heb prachtige dagen beleefd in Frankrijk en kijk al uit naar een volgende Tour."

   

  De Tweets van Tony Martin: