• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp klopt KVM in heksenketel: "Ongezien, het is echt fantastisch"

  Antwerp leeft.

  Woensdagavond hebben meer dan 9.000 toeschouwers Antwerp een oefenmatch tegen KV Mechelen met 1-0 zien winnen. De twee grote tribunes die opengesteld waren voor het publiek zaten afgeladen vol. Het is weer de sfeer van de grote dagen op de Bosuil.

  De slapende reus is weer wakker aan het worden. De overname van Antwerp door Patrick Decuyper heeft de Bosuil geen windeieren gelegd. 4.200 supporters op de eerste training, 4.800 op de eerste oefenwedstrijd en gisteren zo'n 9.200 fans voor het oefenduel tegen KV Mechelen.

  Op 29 augustus speelt stamnummer 1 zijn eerste thuiswedstrijd in de nieuwe competitie. Zeven weken voor die opener zijn al 3.500 abonnementen verkocht. Het lijkt er sterk op dat het record van 4.205 abonnees uit 2013 straks zal sneuvelen.

  "Dit is ongezien, het is echt fantastisch", zei Maxime Biset na de 1-0 tegen KV Mechelen. "Antwerp leeft meer dan ooit en dit resultaat zal die gevoelens alleen nog maar voeden. De beleving was als een competitiewedstrijd in eerste klasse, dat maakt het echt speciaal."

  "Dat we dan ook nog eens met 1-0 winnen, legt een fundament om verder op te bouwen. Hier mogen we eventjes van genieten, maar laten we tegelijkertijd ook rustig blijven."

  "Met KV Mechelen hadden we qua publiek de ideale sparringspartner gevonden en niemand mag vergeten dat dit nog altijd maar de voorbereiding is. De weg is nog heel lang. Vanaf morgen is het weer hard werken voor resultaten", zegt de nieuwkomer bij Antwerp die vorig seizoen nog voor KVM speelde.

  De twee ploegen komen het veld op in een enorm gewoel

  De Bosuil ontploft bij de 1-0

  Gesprek met Maxime Biset na de wedstrijd:

  Tweets: