• home
 • video
 • pas verschenen

  Finalist van de Pinanti is Pinanti-cup is veel te vroeg gestorven

  Verdin in zijn shirt van Saint Leo.

  De jonge Tongerse voetballer Jules Verdin is omgekomen tijdens een bergwandeling op vakantie in Zwitserland. De ex-STVV- en -Standard-speler speelde vorig seizoen in de VS.

  Jules Verdin (19) was een beloftevolle voetballer. Als kind doorliep hij de jeugdreeksen van STVV en Standard. Vorig jaar besliste hij om verder te studeren in de Verenigde Staten, aan de Saint Leo University in Florida. Daar werd Verdin in zijn eerste jaar uitgeroepen tot beste nieuwkomer in de voetbalcompetitie van de univ.

  Op de sociale media wordt vol ongeloof en verslagenheid gereageerd op het droevige nieuws. Beloftevolle Belgische generatiegenoten als David Henen, nu aan de slag bij Everton, en Mathias Bossaerts van Manchester City kunnen nauwelijks vatten wat er gebeurd is.

  Jules Verdin in de finale van de Pinanti is Pinanti-cup:

  Rouwtweets: