• home
 • video
 • pas verschenen

  Vansummeren: "Hoop er nog iets van te maken"

  Vansummeren kwam gehavend uit de strijd.

  Johan Vansummeren heeft averij opgelopen bij de massale valpartij in de derde etappe van de Tour richting Hoei, maar de schade valt al bij al nog mee. "Hij heeft verwondingen aan zijn rug, heup en rechterknie, maar kan vandaag gewoon starten", zegt AG2R-ploegarts Eric Bouvat.

  "Ik zat in pakweg tiende positie omdat ik weet dat ze wel vaker vallen in de Waalse Pijl", beschrijft Vansummeren de valpartij op zo'n 60 kilometer van de finish. "We reden 80 kilometer per uur in de afdaling naar Andenne."

  "Plots zag ik twee renners voor me in elkaar haken en ik kon ze niet meer ontwijken. Voor ik het wist, lag ik tegen de vlakte in een slagveld van renners. Ik denk dat ik zo'n tien minuten nodig had om weer op mijn positieven te komen, maar ik wilde absoluut finishen."

  "Zulke valpartijen zie je enkel in de Tour de France", gaat Vansummeren voort. "We zitten in de eerste week en dan willen alle ploegen vooraan zitten om geen tijd te verliezen."

  De schade bij de renner van AG2R valt nog te overzien: "Ik heb niet te veel verwondingen, maar je weet nooit hoe je spieren daags nadien gaan reageren op zo'n val. Jammer, want ik had de kasseirit naar Cambrai met stip aangeduid. Hopelijk kan ik er vandaag nog iets van maken."

  Ook Jasmine Vangrieken leeft mee met haar echtgenoot: