• home
 • video
 • pas verschenen

  Leukemans mag juichen in de Ronde van Limburg

  Leukemans (archief) sprintte sneller dan Dimitri Claeys.

  Bjorn Leukemans (Wanty-Groupe Gobert) heeft in Tongeren de Ronde van Limburg gewonnen. Hij versloeg Dimitri Claeys in de sprint, Wouter Mol werd derde. Op de erelijst volgt Leukemans Mathieu van der Poel op.

  Vier renners trokken in de aanval en reden een maximale voorsprong van zes minuten bij elkaar. In de finale lieten Philipp Walsleben en Sjoerd Kouwenhoven hun twee gezellen achter.

  Een negental renners trok in de tegenaanval, onder wie Leukemans, Lars Bak en Laurens Sweeck. De twee vluchters werden ingerekend en het kwam tot een sprint tussen Dimitri Claeys (Verandas Willems) en Bjorn Leukemans, waarin die laatste zich de snelste toonde.