• home
 • video
 • pas verschenen

  Benfica stelt Rui Vitoria aan als nieuwe coach

  Rui Vitoria zal volgend seizoen Benfica aanvuren langs de lijn.

  De Portugese kampioen Benfica heeft met Rui Vitoria een nieuwe coach aangesteld. De 45-jarige Portugees komt over van Vitoria Guimaraes en tekent voor drie seizoenen.

  De nieuwe coach Rui Vitoria leidde dit seizoen Vitoria Guimaraes naar een vijfde plaats en bijbehorend Europees ticket. In 2013 leidde hij Guimaraes ook al naar bekerwinst.

  Als beloning mag Rui Vitoria het nu proberen bij topclub Benfica. Vitoria tekende voor drie seizoenen. Voor de Portugees wordt het een terugkeer naar Benfica, want tussen 2004 en 2006 leidde Vitoria al het juniorenteam van de Portugese kampioen.

  Rui Vitoria zal bij Benfica succescoach Jorge Jesus (foto) opvolgen, die vrijdag verrassend een driejarig contract tekende bij stadsgenoot en aartsrivaal Sporting Lissabon.

  Jesus had er nochtans een uiterst succesvol seizoen opzitten. Benfica realiseerde dubbel door zowel landskampioen te worden als de ligabeker te winnen. Het was sinds zijn aantreden in 2009 al de derde titel voor Jesus.

  In 2013 en 2014 slaagde Jesus er ook in om Benfica naar de finale van de Europa League te leiden. Die finale werd wel telkens verloren.

  Tweet: