• home
 • video
 • pas verschenen

  Verdween ook noodhulp voor aardbeving in de zak van Warner?

  Warner is nog maar eens in een louche zaak terechtgekomen.

  Ex-FIFA-vicevoorzitter Jack Warner is mogelijk betrokken bij nog maar een onwelriekende zaak. De 72-jarige Trinidaan zou geld voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti verduisterd hebben.

  De 72-jarige Jack Warner heeft boter op het hoofd in verschillende van de recent opgedoken omkoopzaken en corruptieschandalen bij de FIFA.

  Maar het Amerikaanse gerecht wil hem ook op de rooster leggen over een mogelijke verduistering van 750.000 dollar, die bedoeld was voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti in 2010.

  Warner was toen de topman van de Concacaf (de voetbalbond van Noord- , Midden-Amerika en de Caraïben) en hij beheerde de rekening waarop de 750.000 dollar (250.000 van de FIFA en 500.000 van Zuid-Korea) terecht kwam.

  Volgens de BBC, die documenten kon inkijken, meent het Amerikaanse gerecht dat de Trinidaan dat geld voor persoonlijke doeleinden gebruikt heeft en dus niet om de slachtoffers te helpen.

  De Verenigde Staten hebben om de uitlevering van Warner gevraagd. Die loopt in zijn eigen land op  vrije voeten rond nadat hij een fikse borgsom had betaald.