• home
 • video
 • pas verschenen

  RC Genk neemt afscheid van keeperstrainer Guy Martens

  Guy Martens is niet langer keeperstrainer bij RC Genk.

  Keeperstrainer Guy Martens zal volgend seizoen niet langer deel uitmaken van de technische staf bij RC Genk. Martens was meer dan 20 jaar aan de slag bij Genk. "We wensen Guy veel succes bij het vinden van een nieuwe uitdaging", laat de club weten.

  Het vertrek van Guy Martens bij RC Genk is niet echt een verrassing. Martens is dan wel een clubmonument, maar vorige week waren er al geruchten dat er een breuk op til was tussen de keeperstrainer en de club.

  Dat Genk afscheid neemt van Martens is op zich wel opmerkelijk. Martens kreeg altijd veel lof voor zijn manier van werken en kneedde bij Genk enkele beloftevolle doelmannen tot topkeepers. Martens had onder meer Thibaut Courtois (foto), Koen Casteels en Sinan Bolat onder zijn hoede in zijn 20 jaar bij RC Genk.

  "We zijn Guy erg dankbaar voor de grote bijdrage die hij geleverd heeft aan de opgang van de club. De samenwerking heeft beide partijen vooral goede momenten en successen opgeleverd", laat Genk weten.

  "Ook al is het einde van zo'n samenwerking een moeilijk moment, toch zal de club Guy altijd blijven herinneren als iemand die een belangrijk deel uitmaakt van de geschiedenis van RC Genk. We wensen Guy veel succes bij het vinden van een nieuwe uitdaging. We hopen in de komende dagen nieuws te hebben over een opvolger. De gesprekken zitten in een finaal stadium."

  De meest geciteerde kandidaat in Genk is Erwin Lemmens. Die was de voorbije seizoenen keeperstrainer bij Lokeren. In Genk zou Lemmens herenigd worden met Peter Maes. Maar ook Schalke 04 zou volgens de geruchtenmolen een optie zijn voor Lemmens, mocht Marc Wilmots de Rode Duivels inruilen voor Duitsland.