• home
 • video
 • pas verschenen

  Landskampioen krijgt een nieuwe trofee volgend seizoen

  Ontwerpers Bernhard De Paepe en Eva Willems stellen de nieuwe trofee voor.

  De landskampioen van het seizoen 2015-2016 zal een nieuwe trofee de lucht in mogen steken. "Het nieuwe kunstwerk symboliseert de mannelijkheid, het robuuste", klinkt het bij ontwerpers Eva Willems en Bernhard De Paepe.

  AA Gent zal het laatste team zijn geweest dat de traditionele beker van de Jupiler Pro League mocht omhoogsteken.

  Vanaf volgend seizoen zal de landskampioen de bovenstaande trofee de lucht in mogen steken. Dat maakte de Pro League bekend tijdens de officiële voorstelling van de nieuwe kalender voor het komende seizoen.

  Ontwerpers Eva Willems en Bernhard De Paepe kozen voor een bronzen kunstwerk met een stier, die een voetbal op zijn rug draagt.

  "De trofee en de stier symboliseren de mannelijkheid, het robuuste", aldus de twee ontwerpers.

  Directeur-generaal van de Pro League Ludwig Sneyers ziet de nieuwe trofee op een ideaal moment komen: "We vieren het 25-jarige bestaan van ons partnership met hoofdsponsor Jupiler en dat was dé uitgelezen gelegenheid om een nieuwe trofee in het leven te roepen."

  Foto's van de trofee: