• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Seraing krijgt dan toch een licentie voor tweede klasse

  Seraing United mag ook volgend jaar aantreden in tweede klasse (archief).

  Het BAS heeft Seraing United gelijk gegeven in het licentiedossier. Daarmee is voor Seraing de verplichte degradatie naar derde klasse afgewend. Een andere tweedeklasser, Eendracht Aalst, moet woensdag een tweede keer voor het BAS verschijnen.

  Vijf tweedeklassers kregen begin vorige maand geen licentie voor volgend seizoen.  Eendracht Aalst, White Star Brussel, Tubeke, Antwerp en Seraing United legden zich niet neer bij die verplichte degradatie naar derde klasse en trokken naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

  Seraing United kreeg vandaag goed nieuws te horen. Het kreeg gelijk in de beroepsprocedure die het had aangespannen tegen de Voetbalbond (KBVB). "We zijn dus heel blij te kunnen stellen dat Seraing ook volgend jaar in tweede klasse zal uitkomen", meldt de club op haar website.

  "Zelfs al heeft onze directie nooit getwijfeld aan een goede afloop, toch zijn we heel blij met deze beslissing. Nu kunnen we ongestoord aan de voorbereiding op volgend seizoen beginnen."

  Seraing, dat het seizoen afsloot op de vierde plaats in het klassement, begint onmiddellijk met werken aan de grasmat. "Om volgend seizoen optimaal in tweede klasse te kunnen starten."

  Nieuwe zitting voor Eendracht Aalst

  Seraing United is de tweede club die via het BAS een licentie krijgt voor tweede klasse. Vorige week kreeg ook White Star Brussel goed nieuws te horen.

  Eendracht Aalst verscheen op 21 april een eerste keer voor het BAS en vroeg toen om extra stukken te mogen toevoegen aan het dossier. Het BAS ging akkoord en er komt overmorgen een nieuwe zitting. Is het dossier dan niet in orde, degradeert Aalst onvermijdelijk naar derde klasse.

  Voor Tubeke en Antwerp is het nog even afwachten. Zij verschenen ook al voor het BAS, maar de uitspraak in beide dossiers wordt pas binnen enkele dagen verwacht.