• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Etixx-Quick Step bindt Alaphilippe twee jaar langer aan zich

  Julian Alaphilippe werd tweede in Luik-Bastenaken-Luik.

  Julian Alaphilippe blijft nog minstens twee seizoenen bij Etixx-Quick Step. "Het is het perfecte team voor mij om ervaring op te doen", reageert de Fransman, die zich naar eigen zeggen thuis voelt bij de ploeg.

  De 22-jarige Alaphilippe werd dit jaar tweede in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook in de Ronde van Romandië greep hij met een tweede en derde plaats twee keer nipt naast een ritzege.

  Patrick Lefevere, manager van Etixx-Quick Step, reageert dan ook tevreden op de contractverlenging. "Hij is een vrolijke jongen, maar vooral ook een groot talent. Hij moet nog veel leren, maar daar is hij ook toe bereid. Bij ons krijgt hij de kans om te groeien en dat loont: Alaphilippe heeft ons al mooie resultaten geschonken."

  Volgens Lefevere is de jonge Fransman perfect geïntegreerd in de ploeg. Dat bevestigt Alaphilippe zelf ook. "Er heerst een geweldige sfeer in de ploeg. Etixx-Quick Step doet het altijd goed in de klassiekers en de eendagswedstrijden. Het is dan ook het perfecte team voor mij om ervaring op te doen."

  Bij Etixx-Quick Step zijn ook Boonen, Kwiatkowski, Stybar, Cavendish en Uran einde contract. Met de contractverlenging voor Alaphilippe lijkt Lefevere aan zijn huiswerk begonnen.