• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bomans is klaar met huiswerk voor Europese Spelen, ook Sven Nys erbij

  Bondscoach Carlo Bomans is tevreden over zijn selectie.

  Bondscoach Carlo Bomans heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Europese Spelen. Naast Tom Boonen mogen ook Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Gianni Meersman, Stijn Vandenbergh en Maarten Wynants mee naar Bakoe. In het mountainbike is Sven Nys geselecteerd.

  De Europese Spelen moeten het Europese antwoord worden op de Asian Games en de Commonwealth Games. De eerste editie van het evenement vindt plaats van van 12 tot 28 juni in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

  Bondscoach Carlo Bomans heeft veel werk gehad om de renners te overtuigen van het belang van de Europese Spelen. "Ik moest behoorlijk wat over en weer mailen om dingen duidelijk te maken. Iedereen dacht dat het om het EK ging. Dat staat ook op stapel, maar de Europese Spelen zijn iets heel anders", vertelt Bomans.

  "Het wordt een behoorlijk prestigieuze gebeurtenis. Gelukkig ging een heel stel toprenners uiteindelijk overstag. Zeg nu zelf: wie wil zijn naam niet als allereerste op de erelijst plaatsen van een wedstrijd die gepatroneerd wordt door de olympische beweging?"

  Bomans selecteerde Tiesj Benoot, Tom Boonen, Jens Keukeleire, Gianni Meersman, Stijn Vandenbergh en Maarten Wynants voor de trip naar Bakoe. "Als het peloton omvangrijk is in de laatste ronde, kunnen we de kaart-Boonen trekken. Met Meersman, Benoot en Keukeleire hebben we nog troefkaarten. Het is niet zo dat de hele ploeg rond Boonen gebouwd is."

  "Ik ben erg blij met het team dat ik ter beschikking heb. Ik moet de ploegen bedanken voor hun medewerking. Lotto-Soudal stelde drie renners te beschikking, Etixx-Quick Step zelfs vier. Niks dan lof van mijn kant."

  Benoot: "Het parcours zou me moeten liggen"

  • Tiesj Benoot: "Ik heb een video van het parcours bekeken en de omloop zou me moeten liggen. In het begin van de ronde is er een smal klimmetje van zo'n drie kilometer met kasseien. Het zal cruciaal zijn om daar vooraan te zitten. We zijn met zes renners, waardoor het moeilijk wordt om de koers te controleren. Ik wil er goed zijn, maar wil nu nog niet over een resultaat praten. Mijn rol hangt af van de ploegtactiek."
  De Belgische selectie
  Mannen:Tiesj Benootwegrit
   Tom Boonenwegrit
   Jens Keukeleirewegrit
   Gianni Meersmanwegrit
   Stijn Vandenberghwegrit
   Maarten Wynantswegrit
   Jeff Luytenmountainbike
   Sven Nysmountainbike
   Ghinio Van de WeyerBMX
  Vrouwen:Jessie Daamswegrit
   Sofie De Vuystwegrit
   Kelly Druytswegrit
   Ann-Sophie Duycktijd- en wegrit
   Kaat Hanneswegrit
   Jone VangoidsenhovenBMX
   Elke VanhoofBMX

  Reacties van enkele renners op Twitter: