• home
 • video
 • pas verschenen

  WS Brussels krijgt toch licentie en gaat in zee met Chelsea

  John Bico is de coach van WS Brussels.

  White Star Brussels mag volgend seizoen dan toch opnieuw in tweede afdeling aantreden. Het beroep bij het BAS tegen de beslissing van de Licentiecommissie heeft effect gesorteerd. Meteen na het goede nieuwe maakte White Star bekend dat het zal samenwerken met de Engelse topclub Chelsea.

  White Star Brussels kreeg begin april geen groen licht van de Licentiecommissie van de KBVB en zou dus verplicht naar derde klasse moeten zakken.

  De club ging echter meteen in beroep bij het BAS en krijgt daar nu gelijk.

  Het hele dispuut zou draaien om een rechtszaak die aangespannen is door een ex-speler. Volgens White Star eist die ex-speler amper 67 euro van de club, maar zou de Licentiecommissie wel 10.000 euro waarborg gevraagd hebben.

  "Een belachelijke eis", zei White Star, dat naar het BAS trok en daar nu gelijk krijgt.

  "We zijn heel blij om te kunnen aankondigen dat we een positief bericht gekregen hebben van het BAS", zegt de club nu. "We zullen dus ook volgend seizoen deel uitmaken van de Proximus League. Nu richten we ons op de voorbereiding van het nieuwe seizoen."

  Samenwerking met Chelsea

  Nog nieuws uit het Edmond Machtensstadion: vanaf volgend seizoen zal Chelsea spelers uit de B-ploeg bij White Star stallen. WS Brussels gaat een samenwerking aan met de Engelse topclub.

  Ook is er een (niet nader bepaalde) financiële compensatie voorzien, en zullen de jeugdtrainers van White Star opleidingen kunnen genieten in het trainingscentrum van Chelsea.