• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen blijft lid van de Pro League, maar moet klacht laten vallen

  De soap rond Moeskroen is wel nog niet helemaal voorbij.

  Moeskroen-Péruwelz blijft lid van de Pro League, de vereniging van eersteklassers. Lierse en Cercle Brugge hadden om de uitsluiting van de club gevraagd, maar de Pro League gaat daar niet op in. Moeskroen zal in ruil zijn procedure bij de burgerlijke rechtbank opschorten.

  Het licentieverhaal van Moeskroen kreeg de voorbije weken om de haverklap een nieuwe wending. Cercle Brugge ging niet akkoord met de toekenning van de licentie aan Moeskroen en ging verhaal halen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De Pro League en Lierse steunden de actie van Cercle.

  Moeskroen-Péruwelz reageerde als door een wesp gestoken op de zet van Cercle Brugge. De club wou bij de burgerlijke rechtbank eerherstel krijgen en diende een klacht in tegen Cercle Brugge, Lierse, de KBVB, de Pro League en het BAS.

  De reactie van Cercle Brugge en Lierse liet niet lang op zich wachten: beide clubs vroegen dat de Pro League Moeskroen zou schrappen, want volgens de statuten van de Pro League sluiten clubs zichzelf uit als ze naar de burgerlijke rechtbank stappen.

  Zover komt het uiteindelijk niet, want op een algemene vergadering van de Pro League is beslist dat Moeskroen lid blijft van de belangenvereniging van de eersteklassers. Er werd wel één voorwaarde gesteld: Moeskroen moet zijn procedures bij de burgerlijke rechtbank laten vallen en de club zal de rechtszaak opschorten.

  Hoe het dan wel zit met het licentiedossier rond Moeskroen, ligt in de handen van het BAS, dat het beroep over de licentie zal behandelen. Zij moeten een definitief oordeel vellen.

  Lierse: "Het bestuur bekijkt of het zich kan vinden in deze beslissing"

  Lierse heeft kort gereageerd op de nieuwe wending. "Het bestuur zal nu opnieuw overleggen om te bekijken of de club zich kan vinden in deze beslissing", klinkt het. "Alvorens de beslissing te nemen heeft de Pro League immers de partijen proberen te verzoenen maar dit voorstel vond geen eensgezindheid."