• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard is Speler van het Jaar in Premier League

  Eden Hazard poseert met zijn trofee.

  Eden Hazard is verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De Rode Duivel kreeg van zijn collega's meer stemmen dan Tottenham-aanvaller Harry Kane en David De Gea, de doelman van Manchester United. "Ik ben hier heel blij mee", zegt Hazard.

  Eden Hazard (24) is dit seizoen al goed voor 18 doelpunten in 47 wedstrijden voor Chelsea, dat in de Premier League de titel al kan ruiken. In de Engelse competitie scoorde hij tot nog toe 13 keer en deelde hij acht assists uit in 33 duels.

  Vorig seizoen werd Hazard nog verkozen tot Belofte van het Jaar, maar nu kreeg hij dus de belangrijkste trofee. "Ik ben heel gelukkig. Op een dag wil ik de beste zijn en dit seizoen heb ik heel goed gespeeld, net als Chelsea", vertelt de Belg.

  "Ik weet niet of ik deze trofee verdien. Maar het is wel leuk dat ik verkozen ben door de spelers. Zij weten immers alles over voetbal. Zelf vind ik dat ik een sterk seizoen gespeeld heb. Ik stond er in de grote wedstrijden en scoorde veel belangrijke goals. Dat is de reden waarom ik dit seizoen beter ben."

  "We zijn bijna kampioen, dat heeft misschien ook een sleutelrol gespeeld in mijn verkiezing. Vorig seizoen werden we pas derde. Dat is het verschil met vorig jaar. Die trofee van Speler van het Jaar zat vanaf het seizoensbegin wel in mijn achterhoofd. Ik hoop nog veel prijzen te pakken."

  "Ik wil de spelers bedanken die voor mij gestemd hebben, net als mijn ploegmaats. Zonder hen had ik deze trofee niet kunnen winnen. En natuurlijk ook (Chelsea-coach, red) José Mourinho. Ik weet wat hij van me verwacht op het veld en hij laat mij spelen."

  Ivanovic: "Hazard is onze Messi"

  Voor José Mourinho staan enkel Cristiano Ronaldo en Lionel Messi nog een trapje hoger dan Eden Hazard. "Eden is nog jong, maar hij weet dat hij bij de beste drie spelers ter wereld hoort en hij gaat goed om met die verantwoordelijkheid", zwaait de Portugees met lof.

  "Ik heb in mijn carrière al met veel sterren samengewerkt, maar Eden is de bescheiden ster. Fysiek en mentaal is hij wel enorm sterk aan het worden. Eden beseft heel goed zijn rol voor het team. Hij weet dat hij de sleutel in handen heeft als een match op slot zit en begrijpt dat hij van goudwaarde is voor de ploeg."

  Ook ploegmaat Branislav Ivanovic (foto) is vol lof over Hazard. "Eden is een klasbak en beschikt over de kwaliteiten om nog beter te doen. Het is moeilijk om te zeggen hoe hij zich verhoudt tot Messi, maar voor Chelsea is hij in elk geval net zo belangrijk als Messi voor Barcelona."

  Harry Kane is de Belofte van het Jaar, ook prijs voor Gerrard en Lampard

  Tottenham-aanvaller Harry Kane werd verkozen tot Belofte van het Jaar. De 21-jarige Engelsman scoorde dit seizoen al 30 keer in alle competities en was vorige maand ook meteen trefzeker bij zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg. Kane volgt op de erelijst Eden Hazard op.

  "Dit is geweldig", zegt de ploegmaat van Vertonghen, Dembele en Chadli. "Ik ben enorm trots. Het is heel speciaal om verkozen te worden door je collega-voetballers. Ik heb mijn kans gegrepen dit seizoen en zal hard blijven werken. Hopelijk volgen er in de toekomst nog veel prijzen."

  Naast Hazard en en Kane vielen ook oude rotten Steven Gerrard (34) en Frank Lampard (36) in de prijzen. Zij ruilen na dit seizoen de Premier League voor de Amerikaanse competitie en deelden een trofee voor hun knappe carrière.

  "Mijn carrière was fantastisch tot nu toe", zegt Gerrard. "Bij Liverpool en de nationale ploeg heb ik veel van mijn dromen kunnen realiseren. Er was ook geen betere speler dan Frank Lampard om deze trofee mee te delen. Frank is een ongelooflijke voetballer."

  Lampard: "Ik heb het geluk gehad dat ik samen met Steven lang in de Premier League mocht spelen. Hij heeft zelf ook veel voor het voetbal betekend en het is een grote eer om hier samen met hem te staan. Het is een mooi afscheid voor ons allebei."

  Tweets over Eden Hazard: