• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel zal zichzelf niet opvolgen in de Scheldeprijs

  Marcel Kittel was de voorbije drie jaar de beste in de Scheldeprijs.

  De Scheldeprijs moet het dit jaar doen zonder één van zijn smaakmakers. Marcel Kittel, die de voorbije drie edities won in Schoten, kampt met de naweeën van een virus en komt niet aan de start. "Ik ben nog niet helemaal in conditie en werk toe naar andere doelen dit seizoen."

  Kittel kreeg na de Tour Down Under af te rekenen met een virale infectie en moest eerder al afzeggen voor onder meer de Tirreno-Adriatico. De 26-jarige Duitser werkte hard aan een comeback, maar ook de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix komen nog te vroeg.

  In overleg met de medische staf en Kittel zelf besliste Team Giant-Alpecin dat er nog extra training nodig is voordat de Duitser terug wedstrijdfit is.

  "Ik zit al een tijdje terug op de fiets, maar ik zit nog niet op het niveau dat ik zelf voor ogen had. Dat is de reden waarom ik beslist hebt om toe te werken naar andere doelen later op het seizoen", vertelde Kittel in een persbericht van de ploeg.

  Kittel zal nauw samenwerken met de medische staf om terug op niveau te komen. De Duitser zal zichzelf dus geen derde keer op rij opvolgen in de Scheldeprijs van aanstaande woensdag. Ook Parijs-Roubaix van volgende week zondag komt nog te vroeg.