• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder: "Kompany, je gedraagt je als een beginneling"

  Mulder over rode Kompany: "Gebrek aan concentratie."

  Jan Mulder laat zich nog eens gaan tijdens Israël-België. De oud-aanvaller ergert zich aan Kompany en Hazard en hoopt dat de bondscoach "snoeihard" uithaalt. Na de wedstrijd komt Mulder weer tot rust: "Zo erg is het allemaal ook niet, het is alleen jammer."

  Jan Mulder tijdens Israël-België (0-1)

  "Hazard kan me op de zenuwen werken"

  Jan Mulder na een goede eerste helft van de Rode Duivels: "Heer en meester op dat veld is Hazard, maar hij zit zo lekker op zijn troon. Hij zakt er langzaam maar zeker in weg."

  "Ik vind hem geweldig spelen, hij is echt wel in vorm, maar hij is een beetje zelfgenoegzaam. Je kan zo doodstil staan, dat mij dat op de zenuwen werkt."

  Na de match: "Je ziet het aankomen"

  De tweede helft van de Rode Duivels heeft Jan Mulder niet kunnen bekoren. "En dat zie je aankomen", gesticuleert hij. "Het is zo voorspeelbaar: die zelfgenoegzame houding en dat stilstaande voetbal."

  "Kompany beginneling"

  Hoe is het mogelijk dat de Rode Duivels zo diep wegzakten in de tweede helft? "Concentratie", legt Jan Mulder uit. "In elke sportwedstrijd moet je geconcentreerd blijven."

  "Wat Kompany bijvoorbeeld overkomt (de verdediger kreeg rood, red), is een gebrek aan concentratie. Als je er met je gedachten bij bent, gebeurt je dat niet. Zeker een routinier niet, maar hij gedraagt zich als een beginneling."

  "Bondscoach moet snoeihard zijn"

  Wat zou de bondscoach na afloop van de wedstrijd gezegd hebben in de kleedkamer? "Een uitgelezen mogelijkheid om snoeiharde kritiek te geven op zijn eigen elftal", vindt Jan Mulder. "Snoeihard." Het publiek geeft Mulder groot gelijk.

  "Zo erg is het ook allemaal niet"

  Halverwege de voorrondes staat België wel op kop in groep B. Conclusie Jan Mulder? "Niet mopperen", antwoordt hij. "Zo erg is het ook allemaal niet. Het is alleen jammer van die wedstrijd."

  U heeft weer genoten van Jan Mulder

  Red Flame Imke Courtois staat haar mannetje

  Naast Jan Mulder en Geert De Vlieger heeft Karl Vannieuwkerke ook Imke Courtois (geen familie) uitgenodigd om de wedstrijd te analyseren. De speelster van de nationale vrouwenploeg (de Red Flames) en van Standard maakt een veelbelovend debuut.

  Imke Courtois over Kevin De Bruyne: