• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic over Daviscup: "Geen aantrekkelijk format"

  Het Servië van Djokovic versloeg Kroatië in de eerste ronde van de Daviscup.

  Novak Djokovic is niet tevreden met de huidige competitieformule van de Daviscup. De nummer één van de wereld pleit voor een hervorming. "De kalender is bijzonder slecht, zeker voor de beste spelers", zegt de Serviër.

  Novak Djokovic is geen voorstander van de huidige indeling van de landencompetitie. "De kalender is bijzonder slecht, zeker voor de beste spelers", zegt de 27-jarige tennisser.

  "Er zijn Daviscup-wedstrijden net na Wimbledon of zelfs net na de Australian en de US Open. Als je daar finales speelt, moet je meteen daarna naar Europa afreizen en heb je te weinig tijd om je aan te passen aan een andere ondergrond. Op die manier is er een flink risico op blessures."

  Daarnaast vindt Djokovic het huidige format niet aantrekkelijk voor supporters en sponsors. "Waarom geen (twee)jaarlijkse competitie met zestien landen, verdeeld over vier groepen en daarna een Final Four?"

  "Het is belangrijk dat je de beste spelers ter wereld aantrekt, omdat we allemaal ons land willen vertegenwoordigen in de Daviscup of tijdens de Olympische Spelen."

  De Servische nummer één bereikte met zijn land begin maart de kwartfinales in de Daviscup. Van 17 tot en met 19 juli, net na Wimbledon, nemen de Serviërs het op tegen Argentinië.

  Djokovic is zeker niet de enige die aan de alarmbel trekt. Onlangs kwamen de Zwitserse titelverdedigers Roger Federer en Stan Wawrinka niet opdagen op de eersterondepartij in België. Onze landgenoten waren met 3-2 te sterk voor de verzwakte Zwitsers. In de kwartfinale wacht Canada.