• home
 • video
 • pas verschenen

  Middlesbrough licht de optie op Jelle Vossen (voorlopig) niet

  Moet Vossen afscheid nemen van Middlesbrough?

  Middlesbrough, de huidige club van Jelle Vossen, heeft nog tot dinsdag de tijd om de optie in zijn contract te lichten. Maar de Engelse tweedeklasser, die volop vecht voor promotie naar de Premier League, lijkt dat voorlopig niet van plan.

  Bij de overgang van Jelle Vossen van Racing Genk naar Middlesbrough werd 31 maart als deadline vooropgesteld om al dan niet over te gaan tot een definitieve aankoop.

  Middlesbrough zal die optie voorlopig niet lichten, zo vernam Sporza uit goeie bron. De club staat momenteel op een gedeelde 2e plaats in de Engelse 2e klasse en speculeert volop op een overgang naar de Premier League.

  In de hoogste Engelse divisie zou Middlesbrough veel tv-geld kunnen opstrijken, waardoor het budget uiteraard groter zou zijn. De toekomst van de club zal dus ook mee de toekomst van Vossen bepalen.

  De beslissing van Middlesbrough is wel nog niet definitief. Maar aangezien de Engelse club niet ingaat op de aankoopoptie, is het niet langer de bevoorrechte club om Jelle Vossen definitief aan te kopen.

  Op dit moment liggen er nog 3 scenario's op tafel: ofwel wordt de optie alsnog gelicht op een moment dat de club meer duidelijkheid heeft over haar toekomst, ofwel komt er een andere club met een voorstel op de proppen, ofwel keert Vossen terug naar Racing Genk, waar hij nog 2 jaar onder contract ligt.