• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho zet Courtois op de bank: "Ook een doelman kan vermoeid zijn"

  Thibaut Courtois (r) warmt zich wel mee op voor de wedstrijd tegen Everton.

  Verrassing gisteravond op Stamford Bridge: Thibaut Courtois stond niet tussen de palen in de competitiewedstrijd tegen Everton (1-0). "Ik beschik over de beste doelmannen van de Premier League. Petr Cech was nu de beste optie", vindt Chelsea-coach José Mourinho.

  Thibaut Courtois warmde samen met Petr Cech op. Daarna moest de doelman plaatsnemen op de bank van Chelsea. "Met alle respect voor alle fantastische doelmannen in de Premier League, ik beschik over de beste twee", legt José Mourinho uit.

  "Courtois had de voorbije weken tegen Liverpool, Manchester City en Aston Villa onder de lat gestaan had. Zulke matchen vergen veel concentratie."

  "Elk detail is belangrijk voor een keeper. Ook wanneer hij de bal niet raakt, moet hij gefocust blijven. Een doelman kan dus ook vermoeid zijn. Niet alleen fysiek, ook mentaal."

  "Petr heeft goed en hard gewerkt. Op elke training zag ik dat zijn conditie grandioos was. En ik had zijn persoonlijkheid nodig achterin. Hij was de beste optie voor het team. John Terry, een andere leider, was vooraf twijfelachtig. Daarom heb ik voor Cech gekozen. Hij communiceert sterk."

  "Super save"

  Petr Cech stopte onder meer een poging van Romelu Lukaku. José Mourinho:  "Hij was een held. Slechts twee keer heeft hij de bal moeten aanraken: in de eerste helft pakte hij uit met een erg goeie redding, in de tweede helft met een super save."

  "Dat hebben we nodig. Courtois heeft het al laten zien, nu Petr weer. Voor een doelman is het belangrijk om het verschil te maken." Neemt Thibaut Courtois volgende week zijn plaats onder de lat weer in? Dinsdag speelt Chelsea tegen PSG in de achtste finales van de Champions League.