• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard krijgt voorwaardelijke straf voor Defour-tifo

  Standard wordt uiteindelijk niet (meteen) gestraft voor de tifo van zijn fans.

  Als het in de toekomst nog eens misgaat met de supporters, moet Standard een match achter gesloten deuren spelen. Dat besliste het Beroepscomité. De bondsprocureur had gevraagd om de tribune van de Ultra's, die de omstreden tifo ontrolden, voor één match te sluiten. Maar dat laat het reglement niet toe.

  Standard gaf op het bondsparket toe dat de tifo onaanvaardbaar is, maar wees er wel op dat de boodschap op het spandoek voor interpretatie vatbaar is.

  De club wijst er ook fijntjes op dat er niets in het bondsreglement staat over dit soort gevallen en er dus ook geen straffen uitgesproken kunnen worden.

  Toch eiste de bondsprocureur dat de tribune van de Ultra's één match gesloten zou worden. Maar het parket kan niet op die eis ingaan: er staat niets in het reglement over een gedeeltelijke sluiting van het stadion.

  Het Beroepscomité kiest er dan maar voor om de club een straf op te leggen van één match achter gesloten deuren. Voorwaardelijk. Enkel als er zich een nieuw incident voordoet het komende jaar, wordt de voorwaardelijke straf een effectieve. Standard moet ook 5.000 euro boete betalen.

  Anderlecht krijgt boete van 200 euro voor stoeltjesregen

  Ook de supporters van Anderlecht gingen in de match tegen Standard over de schreef. Ze vierden hun frustraties bot op de stoeltjes in het stadion van Sclessin. Heel wat zitjes werden naar beneden gegooid. Hiervoor krijgt de club een boete van 200 euro.