• home
 • video
 • pas verschenen

  Steven Martens is agendapunt op volgend Uitvoerend Comité

  Steven Martens.

  De storm rond Steven Martens is nog lang niet geluwd. De positie van de CEO van de voetbalbond zal ter sprake komen op de volgende zitting van het Uitvoerend Comité.

  Het is een publiek geheim dat een aantal profclubs het gehad heeft met het beleid van het management van de KBVB. De openlijke kritiek aan het adres van CEO Steven Martens, die volgens een aantal clubleiders een geldverslindend en weinig transparant beleid voert, is sinds een tijdje in alle hevigheid losgebarsten.

  Vrijdag was er een nieuw incident. Bondscoach Marc Wilmots wil immers dat zijn spelers voor de EK-voorrondewedstrijd in en tegen Israël over drie in plaats van de twee gebruikelijke zetels in het vliegtuig beschikken. Kwestie van beter te kunnen recupereren van België-Cyprus drie dagen ervoor. Dat dat 100.000 euro meer kost, riep vragen op.

  Na een eerder njet van de Raad van Bestuur heeft Wilmots zijn slag vrijdag toch thuisgehaald. Met de steun van Steven Martens, die daarmee opnieuw geen punten scoorde bij zijn critici.

  Op het uitdrukkelijke verzoek van de profclubs is er momenteel een interne audit aan de gang. Op basis daarvan kunnen de leden van het Uitvoerend Comité - alleen zij beslissen over een eventueel ontslag - zich over een kleine twee weken uitspreken over het lot van Martens.