• home
 • video
 • pas verschenen

  Hangt Contador volgend jaar zijn fiets aan de haak?

  Alberto Contador staat mogelijk voor het laatste jaar in zijn actieve wielercarrière. De verbintenis van de Spanjaard loopt eind dit jaar af en zelf heeft de Spanjaard nog geen beslissing genomen over zijn toekomst.

  Contador heeft zowel de Giro d'Italia als de Tour de France op zijn verlanglijstje staan. "Het zou kunnen dat hij de dubbel pakt en dan stopt. Ik weet niet of hij al een beslissing heeft gemaakt", voedt Oleg Tinkov, de eigenaar van Tinkoff-Saxo, de geruchten.

  "Hij is de beste wielrenner van zijn generatie en zou nog twee tot drie jaar top kunnen zijn. Als hij wil doorgaan, zijn we meer dan blij hem in ons team te hebben, maar ik ga hem niet dwingen bij te tekenen", liet de Russische zakenman optekenen in een gesprek met Cyclingnews.

  Ploegleider Bjarne Riis heeft minder twijfels rond een eventueel vertrek van zijn poulain. "Het is onlogisch om te stoppen als je zijn kwaliteiten hebt. Als de wil er is om je toe te wijden aan de sport, waarom zou je het dan voor bekeken houden?"