• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vukomanovic: "We kunnen Ciman niet tegenhouden"

  Het gezinsleven van Ciman speelt een grote rol in zijn toekomstplannen.

  Het duel tegen Westerlo zou wel eens de laatste match kunnen zijn voor Laurent Ciman in het shirt van Standard. De verdediger zou om persoonlijke redenen naar Canada willen trekken. "We kunnen hem niet verhinderen om te vertrekken", zegt coach Ivan Vukomanovic.

  Montreal Impact, een Canadese club uit de Amerikaanse voetbalcompetitie, trekt hard aan de mouw van Ciman. Een overstap waar de Rode Duivel niet weigerachtig tegenover staat, want daar zou zijn dochter Nina de nodige zorgen kunnen krijgen.

  "We zouden nooit een speler verhinderen om te vertrekken als het om persoonlijke redenen gaat", zegt Standard-trainer Ivan Vukomanovic aan La Dernière Heure. "Ik heb enorm veel respect voor Ciman en het is zijn privéleven."

  Maar met Ciman zal Standard wel een centrale pion verliezen in de verdediging. "Het zal een grote leegte zijn, die we weer moeten opvullen", beaamt Vukomanovic. "We maken zeker werk van een vervanger. Er zijn al enkele pistes."

  Lokeren-speler Alexander Scholz staat hoog op de verlanglijst. De verdediger bereikte al een akkoord met Anderlecht, maar de Rouches geven zich nog niet gewonnen. Voorzitter Roland Duchâtelet bracht gisteren nog een nieuw bod uit.