• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Damme krijgt dan toch schorsing die hij al uitzat

  Van Damme kreeg de schorsing voor een fout op Thibaut Van Acker.

  De Geschillencommissie heeft Joachim Van Damme opnieuw voor twee speeldagen geschorst. De KVM-speler zat zijn straf al uit, maar werd later toch nog vrijgesproken. Het vonnis van de Geschillencommissie bevestigt nu opnieuw de schorsing en beëindigt de soap.

  Joachim Van Damme zette in november zijn elleboog tegen het hoofd van Cercle Brugge-middenvelder Thibaut Van Acker. Scheidsrechter Colemonts bestrafte de verdediger van KV Mechelen toen met een gele kaart.

  Een te lichte straf oordeelde de Reviewcommissie, die een procedure startte. De Geschillencommissie sprak Van Damme eerst vrij, maar veroordeelde hem in beroep tot twee speeldagen schorsing en een boete van 800 euro.

  KV Mechelen trok daarop naar de Evocatiecommissie, die de eerste uitspraak van de Geschillencommissie volgde. Maar Van Damme had toen zijn schorsing al uitgezeten. Een nieuwe Geschillencommissie bevestigt nu opnieuw de schorsing van twee speeldagen en 800 euro boete.

  Aangezien Van Damme de schorsing al uitzat, heeft de uitspraak geen gevolg. Gisteren moest de speler van KV Mechelen trouwens vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn ploeg gelijkspeelde tegen Club Brugge. Hij had 5 gele kaarten achter zijn naam staan en was dus voor één wedstrijd geschorst.

  Chronologisch

  • 8/11: Van Damme krijgt een gele kaart voor een elleboogstoot aan Van Acker.
  • 18/11: De Geschillencommissie weigert uitspraak te doen. Het bondsparket gaat in beroep.
  • 21/11: De Geschillencommissie legt Van Damme een schorsing van twee speeldagen en 800 euro boete op. KV Mechelen trekt naar de Evocatiecommissie.
  • 23/11 en 29/11: Van Damme zit zijn schorsing uit.
  • 23/12: De Evocatiecommissie maakt de schorsing ongedaan.
  • 16/1: Een nieuwe Geschillencommissie schorst Van Damme opnieuw voor twee speeldagen en legt een boete van 800 euro op.