• home
 • video
 • pas verschenen

  Driebander Leppens viert zijn eerste Belgische titel

  Eddy Leppens (archieffoto) is het voor het eerst Belgisch kampioen.

  Eddy Leppens heeft voor het eerst in zijn carrière het BK driebanden gewonnen. In de finale versloeg Leppens de regerende kampioen Eddy Merckx met 40-21.

  Eddy Leppens was in Blankenberge aan zijn zevende finale toe. Hij maakte een stevige start en nam een 19-1-voorsprong. Merckx scoorde reeksen van vier en vijf en kon de kloof verkleinen tot zeven punten, maar Leppens bleef bij de les en nam een 32-16 voorsprong na reeksen van vijf en zes. Bij 36-19 maakte Leppens nog vier caramboles voor de zege. Merckx kon in de nabeurt slechts twee punten scoren.

  Leppens was dolgelukkig met zijn eerste titel. "Het is niet dat ik de voorbije jaren slecht gespeeld heb", zei hij over zijn zes verloren finales. "Ik greep twee keer heel nipt naast de zege. Het BK driebanden winnen is niet makkelijk. Met Merckx en Caudron hebben we twee absolute wereldtoppers. Ik ben echt trots dat ik het kon waarmaken."