• home
 • video
 • pas verschenen

  Westerlo: "Kozen van Veldhoven voor zijn ervaring"

  Wijnants wil bovenal in eerste blijven met Westerlo

  Westerlo-manager Herman Wijnants was snel overtuigd door Harm van Veldhoven. "Toekomstgericht was hij de beste keuze en hopelijk is zijn grootste kwaliteit dat hij Westerlo in eerste kan houden."

  Vorig weekend nam Westerlo afscheid van coach Dennis van Wijk na een 3 op 27. Manager Herman Wijnants legt bij Sporza uit hoe Westerlo bij Harm van Veldhoven als opvolger uitkwam.

  "We wilden snel handelen, maar hebben de voorbije dagen toch goed nagedacht. We hebben met enkele trainers gepraat en Harm gekozen voor zijn ondervinding. Hij heeft al ervaring in België."

  "Bovendien kent hij onze kern goed. Toen we vroegen om eens een ploeg op papier te zetten, was dat geen probleem voor hem. Hij wist ook al goed wat hij met bepaalde spelers zou doen, dat was interessant. Toekomstgericht is hij de beste keuze."

  "Harm is door zijn ervaring over alles op de hoogte en kan vertrouwen geven aan spelers. Ik hoop dat zijn belangrijkste kwaliteit zal zijn dat hij Westerlo in eerste kan houden."

  "We hopen dat de ploeg sterk genoeg is om erin te blijven. We haalden ondertussen ook al versterkingen en zijn bereid om de nieuwe coach nog tegemoet te komen als hij op een bepaalde positie nog iemand erbij wil."

  "Het zal een moeilijke opgave worden. We hebben wel 9 punten meer dan Lierse, maar met Moeskroen, Waasland-Beveren en Cercle staan we op een zakdoek. Het zal een zware strijd worden."

  "In een bedrijf moet de CEO ook vertrekken"

  Bij de laatste vijf ploegen in eerste is al een trainerswissel doorgevoerd. Waarom wordt altijd naar die reddingsboei gegrepen? "We hebben een zware discussie gevoerd over het ontslag van Dennis van Wijk, maar daarover wil ik nu niet meer kwijt."

  "Maar het is nu eenmaal zo, en dat is ook in de bedrijfswereld zo, dat het de CEO (Chief Executive Officer) is die geofferd wordt als die de verwachte of afgesproken resultaten niet haalt. En bij een voetbalploeg is dat de trainer. Hoe moet je het anders oplossen? Door het bestuur weg te sturen?"