• home
 • video
 • pas verschenen

  Uiteindelijk drie speeldagen schorsing en geldboete voor Mitrovic

  Mitrovic was speciaal voor de hoorzitting nog niet mee op stage met Anderlecht.

  De Geschillencommissie van de voetbalbond heeft Aleksandar Mitrovic een schorsing opgelegd van drie speeldagen voor zijn elleboog aan Bruno Godeau. Het Bondsparket had vier speeldagen gevraagd, maar de Geschillencommissie hield rekening met de uitleg van Anderlecht en deed er een speeldag af.

  Mitrovic deelde in laatste wedstrijd van Anderlecht voor de winterstop een rake elleboogstoot uit aan Westerlo-verdediger Bruno Godeau. Scheidsrechter Christophe Dierick had de slag niet opgemerkt en dus werd de Serviër niet bestraft.

  Het Bondsparket zag de fase wel en vroeg op basis van de tv-beelden om Mitrovic voor vier speeldagen te schorsen en een boete te geven van 1.600 euro.

  Anderlecht vond die beslissing overdreven en verdedigde zich vandaag bij de Geschillencommissie in aanwezigheid van Mitrovic zelf. "Mitrovic is niet de "bad boy" die hij uiterlijk lijkt te zijn", zei de advocaat van Anderlecht. "Hij is de eerste om zich bij incidenten te verontschuldigen en zich in te zetten voor liefdadigheidsacties."

  "Bovendien kon Godeau meteen verderspelen na verzorging. Het was niet de bedoeling van Mitrovic om hem te blesseren. Het gaat om een uit de hand gelopen duw, waarop de tegenspeler adequaat gereageerd heeft."

  "Een sanctie is wel op zijn plaats, dat geven we toe. We willen ons wel verzoenen met een eventuele schorsing, maar geen vier speeldagen. Twee speeldagen is ons voorstel, maximaal drie."

  De Geschillencommissie van de Voetbalbond besliste uiteindelijk om Mitrovic drie dagen te schorsen en een boete te geven van 1.200 euro. De schorsing gaat in vanaf 8 januari. Anderlecht legt zich "nog maar eens" neer bij de beslissing.