• home
 • video
 • pas verschenen

  Bundesliga-spelers vinden enkel Robben beter dan De Bruyne

  Arjen Robben en Kevin De Bruyne scoorden goed in het referendum.

  Kevin De Bruyne heeft voor de winterstop indruk gemaakt op zijn collega's in de Bundesliga. De Bundesliga-spelers vinden de Rode Duivel de op een na beste speler in de Duitse competitie, na Arjen Robben. Dat blijkt uit een enquête van Kicker.

  Aan het onderzoek van Kicker namen 240 profvoetballers uit de Bundesliga deel. Arjen Robben werd met ruime voorsprong verkozen tot beste speler van de eerste seizoenshelft. De Nederlander van Bayern München kreeg 46,7 procent van de stemmen. Kevin De Bruyne prijkt met 12,7 procent op de tweede plaats.

  Manuel Neuer is - weinig verrassend - de beste doelman. Hij haalde ruim 56 procent van de stemmen. Augsburg-trainer Markus Weinzierl is volgens de spelers de trainer die zich tot nog toe het meest onderscheiden heeft. Leverkusen-speler Karim Bellarabi is de positieve verrassing van de heenronde.

  Resultaten van de enquête
  Beste veldspeler1.Arjen Robben(Ned-Bayern München)46,7%
   2.Kevin De Bruyne(BEL-Wolfsburg)12,5%
  Beste doelman1.Manuel Neuer(Dui-Bayern München)56,3%
   2.Yann Sommer(Zwi-Mönchengladbach)7,9%
  Beste trainer1.Markus Weinzierl(Dui-Augsburg)47,1%
   2.André Breitenreiter(Dui-Paderborn)16,3%
   3.Josep Guardiola(Spa-Bayern München)10,0%