• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende houdt de overwinning thuis tegen Antwerp

  Pierre-Antoine Gillet (rechts op archieffoto) was goed voor 20 punten.

  De Antwerp Giants leken op weg naar een stunt in Oostende, maar de kustploeg is er uiteindelijk in geslaagd de eerste wedstrijd van speeldag 13 te winnen. Oostende haalde het met 91-80, goed voor een twaalfde competitieoverwinning op een rij.

  Oostende liet een volgelopen Sleuyter Arena genieten van een overwinning die wel pas in de tweede helft gestalte kreeg. In de eerste twee quarters had Antwerp de bovenhand, wat zich in een voorsprong van zeven punten bij de rust vertaalde.

  "We zijn misschien wel iets te koelbloedig aan dit duel begonnen", zegt coach Dario Gjergja. "Onze verdediging was op bepaalde momenten gewoon onaanvaardbaar. Dat is iets waar we na onze week vakantie aan moeten werken."

  "2014 was een zeer goed jaar met ook de overwintering erbij in de Eurocup, maar we mogen niet in het verleden leven of op onze lauweren rusten. We kijken vooruit, in sport mag je niet te lang bij bepaalde zaken stilstaan."

  Oostende - Antwerp 91-80 (rust: 42-49)

  • Quarters: 23-28, 19-21, 28-16, 21-15
  • Topschutters Oostende: Gillet 20 punten, Serron 14, Salumu 12
  • Topschutters Antwerp: Pearson 18 punten, Kane 17, Fogg 12