• home
 • video
 • pas verschenen

  Ludo Philippaerts verkoopt toppaard Cabrio

  Olivier Philippaerts won in 2012 op Cabrio de prestigieuze GP van Spruce Meadows.

  Vanaf vandaag kunnen paardenliefhebbers online bieden op Cabrio van de Heffinck, het toppaard waarmee Olivier Philippaerts de GP Spruce Meadows won in 2012. Startbod: 50.000 euro. Tot 18 januari kan er geboden worden.

  Kevin Roosens is de man achter de online veiling op HOPA.be. "Ik heb al tien jaar ervaring met het online verkopen van duiven. Anderhalf jaar geleden ben ik ook begonnen met paarden. Uit faillissementen verkocht ik al paarden, maar op vlak van vrijwillige verkoop is dit een wereldprimeur."

  "Ook de transparantie qua prijs is ongezien in de paardensport. Tussen alle partijen is wel een minimumprijs afgesproken. Als die niet gehaald wordt, gaat de verkoop niet door."

  Ludo Philippaerts (foto), vader van Olivier, doet het verhaal van de verkoop: "De afspraak was dat Cabrio tot de Olympische Spelen en de daaropvolgende kampioenschappen niet te koop zou aangeboden worden. Die periode ligt achter ons."

  "Cabrio is twaalf jaar en heeft een topjaar achter de rug. Als ik mijn hart volg, zou ik nog even wachten met de verkoop, maar ik heb samen met de mede-eigenaar beslist om het toch te doen."