• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Opnieuw test renner van Astana positief

  Artoer Fedossejev is een opkomend talent bij Astana.

  Het blijft dopinggevallen regenen bij Astana. Artoer Fedossejev is de vijfde renner in korte tijd die positief heeft getest, op anabole steroïden met name. Hij rijdt voor het opleidingsteam van Astana.

  Astana lag al fel onder vuur na de positieve tests van de broers Iglinski, Ilja Davidenok en Viktor Okisjev. Die laatste reed net als Artoer Fedossejev voor de continentale tak van Astana, zeg maar de opleidingsploeg.

  De 20-jarige Fedossejev zou tijdens de Ronde van de Ain van de anabole steroïden gesnoept hebben. Hij heeft gevraagd om ook het B-staal te analyseren, maar in tussentijd is hij wel al geschorst.

  Deze nieuwe dopingzaak is slecht nieuws voor Astana, want er lag al een dossier bij de UCI. Daar komen nu dus weer enkele pagina's bij. Op basis van de ethische code van de UCI moet Astana mogelijk zijn WorldTour-licentie inleveren.

  Astana wordt bestierd door Aleksandr Vinokoerov en is de ploeg van Tourwinnaar Vincenzo Nibali (foto). Die sprak zich onlangs fel uit tegen de dopingzondaars in zijn team. "Het zijn idioten. Ik heb niets met hen te maken", was de kern van zijn betoog.