• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Kasteren: "Het gaat alleen maar over Nys"

  "Ik weet waarom het niet meer gaat bij Nys: het is de leeftijd."

  Telenet-Fidea-manager Hans van Kasteren is misnoegd over alle aandacht in de pers voor Sven Nys. "Ik moet lachen als ik lees hoe Nys zich in bochten wringt om zijn mindere prestaties te verantwoorden. Terwijl de verklaring logisch is: het is zijn leeftijd."

  Wout van Aert en Kevin Pauwels wonnen afgelopen weekend op machtige wijze in respectievelijk Koksijde en Spa. Maar toch ging in de kranten ook veel aandacht naar de falende Sven Nys. Dat is bij Hans van Kasteren in het verkeerde keelgat geschoten.

  "Het gaat in de kranten enkel over Nys en waarom hij nu minder is. Dat is jammer, want het veldrijden is nu juist zo boeiend en attractief."

  "Toch krijgt Nys meer dan ooit de publiciteit. Hij blijft de grootste crosser aller tijden en verdient een pluim dat hij op zijn 38e nog altijd presteert. Maar je moet dat niet overroepen."

  "Waarom denk je dat Nys zo oppermachtig presteerde in Niel? Omdat de rest daar met de handrem op reed, omdat die wedstrijd toch niet tot een klassement behoort."

  "Het doet me lachen als ik lees hoe Sven zich telkens weer in alle bochten wringt om uit te leggen waarom zijn prestaties minder zijn. Terwijl het de normaalste zaak is van de wereld: het is zijn leeftijd."

  "De renners die wél presteren verdienen beter"

  "Ik sta nu op de barricade, omdat ik vind dat de renners die op dit moment wél presteren niet de eer krijgen die hen toekomt", gaat Van Kasteren voort. "Nog nooit was het veldrijden zo boeiend, maar dat blijkt niet uit de pers die we lezen. Renners die presteren worden onderbelicht. Ze verdienen beter."

  "Laten we onze sport blijven koesteren, maar laten we ook aanvaarden dat Nys op zijn 38e niet meer de prestaties levert die hij zichzelf nog tot doel stelt. Er is leven na Nys: zeker weten!"