Ga naar de inhoud

Krijgt Courtois plaats in FIFA-elftal van het jaar?

 ma 24 november 2014 11:37
Courtois heeft wel stevige concurrentie.
Thibaut Courtois mag weer dromen van een mooie prijs. De doelman van Chelsea en de Rode Duivels is een van de vijf genomineerde doelmannen voor een plaats in het FIFA-FIFPRO-elftal van het jaar.

Het FIFA-FIFPRO-elftal van het jaar wordt op 12 januari 2015, bij de uitreiking van de Gouden Bal, bekendgemaakt. De wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag de 5 genomineerde doelmannen prijsgegeven.

Thibaut Courtois (Chelsea) krijgt concurrentie van Manuel Neuer (Bayern München), Claudio Bravo (Barcelona), Iker Casillas (Real Madrid) en Gianluigi Buffon (Juventus).

De FIFA gaf nog mee dat de profspelers zelf het elftal mogen samenstellen. "Tienduizenden professionele voetballers mogen hun stem uitbrengen. Ze moeten een doelman, vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers kiezen." De komende dagen weten we of bij de genomineerde verdedigers, middenvelders en aanvallers ook Belgen zitten.

Voor Courtois is het overigens niet de eerste belangrijke nominatie. Hij zit samen met Eden Hazard bij de 23 genomineerden voor de Gouden Bal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.