• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI geeft toch groen licht voor uitrusting TEAMLottoNL-Jumbo

  TEAMLottoNL-Jumbo mag dus wel in deze uitrusting rond rijden van de UCI.

  De UCI heeft toch zijn goedkeuring gegeven voor de geel-zwarte uitrusting van de nieuwe wielerformatie TEAMLottoNL-Jumbo. De opvolger van Belkin moet dus geen nieuwe truitjes bestellen.

  Begin deze week was onduidelijkheid gerezen over de uitrusting die TEAMLottoNL-Jumbo vorige maand had voorgesteld. Bepaalde Nederlandse media beweerden dat de UCI zijn veto had gesteld tegen de geel-zwarte uitrusting omdat die te veel zou lijken op de gele leiderstrui die in verschillende rondes wordt gedragen.

  Maar dat verhaal klopt niet. "We hebben de officiële goedkeuring van de UCI en zullen vanaf 1 januari in de voorgestelde shirts rondrijden", zegt woordvoerder Leon Brouwer aan Sporza.

  Het is wel nog altijd mogelijk dat de ploeg voor de Ronde van Frankrijk een ander shirt moet ontwerpen. Het Tour-reglement bepaalt duidelijk dat een wieleruitrusting niet te hard mag lijken op de gele leiderstrui. "Maar daar hebben we voorlopig nog geen zicht op. Tegen dan kan er nog veel gebeuren."