• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard gaat voort met coach Vukomanovic

  Ivan Vukomanovic promoveert van assistent-coach naar hoofdcoach.

  Ivan Vukomanovic heeft voorzitter Roland Duchâtelet overtuigd. Standard doet het seizoen uit met de coach. Dat heeft de voorzitter verteld voor de afreis van zijn club naar Sevilla, donderdag de tegenstander op de vierde speeldag van de Europa League. "We geven hem vol de kans om zich te bewijzen als hoofdcoach", zegt de voorzitter.

  Na het ontslag van Guy Luzon schoof Vukomanovic door van de post van assistent-coach naar die van interim-hoofdcoach.

  Onder zijn hoede hield Standard Sevilla op 0-0 en won het drie keer op rij in de eigen competitie. Vukomanovic kreeg spelers en fans weer op een lijn en dat werd nu beloond.

  Voorzitter Roland Duchâtelet (foto) staakt zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer en geeft Vukomanovic een kans. De 37-jarige Serviër mag tot het einde van het seizoen aan het roer blijven.

  Standard gaat nu op zoek naar een assistent voor Vukomanovic.

  Duchâtelet: "Dachten niet meteen aan hem"

  "We hebben besloten om Ivan de kans te geven tot het einde van het seizoen", legt voorzitter Roland Duchâtelet uit. "We geven hem vol de kans om zich te bewijzen als hoofdcoach."

  "Hij is wel jong en heeft nog geen ervaring op het hoogste niveau. En die verantwoordelijkheid krijgen bij een grote club als Standard is niet min. Dat weten wij, daarom kan hij terugvallen op zijn functie van assistent."

  "We weten dat het ook eens minder zal gaan. We zullen niet winnen in Sevilla, misschien zelfs verliezen, en ook in de competitie nog matchen zullen verliezen. Dat mag geen aanleiding zijn om hem ter discussie te stellen."

  "Daar wil ik de nadruk opleggen. Het is niet omdat hij drie keer na mekaar gewonnen heeft, dat dat de norm wordt. Neen, er zullen ups en downs zijn."

  "We dachten niet meteen aan hem. Hij had niet het vooropgestelde profiel, maar tot nu toe draait het goed onder hem. Daarom gaan we met hem voort."

  "Hij spreekt zowel Frans als Nederlands. Dat vind ik belangrijk, ook voor de communicatie met de supporters. Daarnaast is hij goed bezig met de organisatie van het spel en de relatie met de spelers. Daarom vind ik het de moeite waard om het te proberen."

  Standard volgt onze surfers

  Uit onze poll bleek al dat Standard de zoektocht naar een nieuwe coach mocht opbergen. Voor iets meer dan 80% van onze surfers had Vukomanovic zich terdege bewezen.

  12.723 surfers stemden in onze poll en daarvan vonden maar 2.428 dat Standard zijn lot toch maar beter in andere handen legde.