• home
 • video
 • pas verschenen

  Praet: "Weinig respectvolle uitspraak van Wilmots"

  Praet: "Wachten met transfer tot het juiste moment."

  Dennis Praet rekent voorlopig niet op een selectie bij de Rode Duivels. Een uitspraak van Marc Wilmots over de Belgische competitie zit de Anderlecht-draaischijf dwars.

  Het talent van Dennis Praet (20) komt dit jaar helemaal tot ontbolstering bij Anderlecht. Humo sprak met de paars-witte draaischijf. Hij zit niet met de Rode Duivels in zijn hoofd.

  "Ik verwacht geen selectie van Wilmots voor de matchen tegen IJsland en Wales. Ik zal er ook niet teleurgesteld over zijn. De bondscoach heeft zijn groep al gebouwd en ik denk dat hij daaraan vasthoudt. Ik ben 20 jaar en heb nog tijd."

  Wilmots haalde bij een vraag over de niet-selectie van Praet het lage niveau van de Belgische competitie erbij. "Toen we met 0-3 tegen Borussia verloren leek het niveauverschil groot. Maar om daarom de Belgische competitie de grond in te boren, getuigt van weinig respect, ook voor de opgeroepen spelers die in België hun brood verdienen."

  "Laten we hopen dat Wilmots zich bedacht heeft toen hij in onze match tegen Arsenal in de tribunes zat. Maar wat het ook wordt, ik kan ermee leven."

  "Na zulke uitspraken kun je als jonge gast denken dat het belangrijk is om in het buitenland te spelen. Maar ik vind dat je op het juiste moment moet wachten."

  "Ik ben nu aan mijn vierde seizoen bij Anderlecht toe en werd drie keer kampioen. Als ik nu nog een goed seizoen speel en er komt een mooi bod van een grote ploeg, moet ik niet meer twijfelen. Dan moet ik de stap zetten."

  "Defour werd niet juist neergezet in "The Sky is the Limit""

  Dennis Praet speelde bij de jeugd van Racing Genk en leerde toen Steven Defour, nu zijn ploegmaat bij Anderlecht, kennen. "Ik wachtte toen elke dag om 6.30u op het busje naar Genk. Steven Defour reed ook mee."

  "Ik was nog een snotneus en hij leunde al aan bij de eerste ploeg. Maar hij herinnerde me wel nog van toen. Hij is een superkerel. Het beeld dat ze van hem neergezet hebben in "The Sky is The Limit" klopt absoluut niet."