• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Dragons en Yellow Tigers doen mee aan Europese Spelen

  Bij de mannen overlappen de Europese Spelen en de World League elkaar.

  Van 12 tot 28 juni 2015 worden in Bakoe de eerste Europese Olympische Spelen georganiseerd. De top 12 van de volleyballanden doet mee, mét twee keer België. Zowel de Red Dragons als de Yellow Tigers verdienden een rechtstreeks ticket voor deelname door hun goeie resultaten deze zomer, waardoor ze bij de beste negen van Europa behoren.

  Op de Spelen in Azerbeidzjan zijn veel punten te verdienen voor de Europese ranking, dus is deelnemen belangrijk. Minpunt is wel dat de Red Dragons, de mannenploeg, in dezelfde periode ook wedstrijden in de World League moet afwerken.

  Bondscoach Dominique Baeyens maalt daar niet echt om: "Drie weekends overlappen beide competities, maar dat biedt juist de mogelijkheid om een 30-tal geselecteerden internationale ervaring te laten opdoen of om aan jongeren de kans te geven zich te bewijzen."

  Zomerprogramma Red Dragons:

  • 16-19/05 tot Final Four (10-11/07) in Bulgarije: zes weekends World League met Portugal, Finland en Nederland als tegenstanders
  • 12-28/06: Europese Olympische Spelen in Bakoe
  • 9-18/10: EK mannen in Bulgarije of Italië
    

  Zomerprogramma Yellow Tigers:

  • 12-28/06: Europese Olympische Spelen in Bakoe
  • 3-5/07: World GP Turkije (tegen Turkije, VS, Italië)
  • 10-12/07: World GP Brazilië (tegen Brazilië, Thailand, Duitsland)
  • 17-19/07: World GP Italië (tegen Italië, Brazilië, Rusland)
  • 26/09-04/10: EK vrouwen in Antwerpen / Rotterdam