• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse keeper Ceni steekt Ryan Giggs voorbij

  Ceni speelde al 1.135 matchen voor Sao Paulo, goed voor 590 zeges.

  De legendarische Braziliaanse doelman Rogerio Ceni boekte gisteren zijn 590e overwinning met Sao Paulo. Daarmee doet de 41-jarige ex-international beter dan de 589 zeges van de even legendarische Ryan Giggs met Manchester United.

  Ceni, die in 2002 met Brazilië het WK won, draagt al zijn hele carrière het Sao Paulo-shirt. Nog opmerkelijker is dat de doelman al 123 doelpunten maakte. Hij neemt dan ook bijna alle strafschoppen en vrije trappen.

  Voor Sao Paulo speelde Ceni al meer dan 1.000 wedstrijden. Eind 2013 verbeterde hij het record van Pele van 1.115 matchen bij een Braziliaanse club. Momenteel zit Ceni aan 1.135 officiële duels. 928 keer droeg hij daarbij de aanvoerdersband, ook dat is een record. Eind dit jaar hangt hij wel zijn handschoenen aan de haak.