• home
 • video
 • pas verschenen

  Frederik Willems wint laatste wedstrijd in eigen dorp

  Een beeld dat we niet snel meer terug zullen zien: Willems op een fiets.

  Frederik Willems heeft in Bentille zijn afscheidswedstrijd gewonnen. De 35-jarige Lotto-Belisol-renner haalde het in een groepssprint voor landgenoot Stijn Devolder en de Italiaan Manuel Quinziato.

  Voor Frederik Willems zit zijn actieve wielercarrière er meteen op. Hij wordt volgend jaar ploegleider bij zijn huidige ploeg Lotto-Belisol, dat wordt dan wel omgedoopt tot Lotto-Soudal.

  Willems pakte in zijn carrière onder meer de eindzege in Driedaagse De Panne-Koksijde in 2009 en hij reed de Tour de France vier keer uit. Hij werd binnen de ploeg enorm geapprecieerd voor zijn kilometers labeur op kop van het peloton.

  Willems kreeg het even moeilijk op het podium: "Het was emotioneler dan verwacht. Zelf kon ik me aanvankelijk sterk houden, maar toen ik zag dat mijn vrouw het lastig had, kreeg ik ook een krop in mijn keel."

  "Dit is het einde van een mooie periode. Ik wilde graag eindigen met een groot wielerfeest en dat is het geworden. Het doet enorm veel deugd als ik zie hoeveel mensen hier vandaag zijn: fans, renners en ex-renners."

  Beluister hieronder het afscheidsinterview van Willems bij Sporza Radio: