• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Snick verovert goud: "Schorsing deed deugd"

  Charline Van Snick was onverslaanbaar op de tatami in Tasjkent.

  Sinds haar comeback rijgt Charline Van Snick de successen aan elkaar. In de Grand Prix van Tasjkent legde onze landgenote in de finale de Turkse Akkus over de knie. Volgens haar coach deed het jaar schorsing de judoka deugd. "Ze kon eens uitrusten, zowel fysiek als mentaal."

  Charline Van Snick maakte in september haar comeback na een schorsing nadat ze positief getest had op cocaïne. Ze maakte een terugkeer in stijl door met brons aan de haal te gaan in de Grand Prix van Zagreb.

  In Tasjkent - in Oezbekistan - deed ze zowaar nog beter. De Belgische judoka had een vette kluif aan de Turkse Sumeyye Akkus, maar won haar kamp om het goud met yuko.

  Ilse Heylen verging het minder goed. In de herkansingen voor het brons ging ze onderuit tegen de Braziliaanse Eleudis Valentim.

   

  Coach: "Schorsing heeft haar deugd gedaan"

  Baptiste Leroy, de coach van Charline Van Snick, vertelde aan de RTBF dat de judoka het goud misschien wel te danken had aan haar jaartje schorsing. "Dit is geen revanche. Charline had niets te bewijzen, want ze is onschuldig."

  "Toch heeft de schorsing haar ook deugd gedaan. Ze kreeg de kans om eens te proeven van het leven van een normale jonge vrouw. Ze had tijd voor haar vrienden en familie."

  "Van kindsbeen af was ze altijd bezig met judo, nu hebben lichaam en geest een jaar kunnen rusten. De batterijen zijn weer opgeladen. Ze is klaar voor een nieuw avontuur."