• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots begint alvast met EK-inspectie

  Wilmots wordt onder anderen vergezeld door zijn assistent Vital Borkelmans (r.).

  De Rode Duivels hebben nog maar twee kwalificatiewedstrijden achter de rug, maar bondscoach Marc Wilmots vertrouwt erop dat zijn selectie een ticket voor het EK voetbal in 2016 zal bemachtigen. Hij bracht alvast een inspectiebezoek aan Bordeaux.

  Na de duels tegen Andorra en Bosnië-Herzegovina is het vertrouwen groot bij de bondscoach. Hij begon alvast met voorbereidend werk voor Euro 2016. "Eerste officieel inspectiebezoek aan Bordeaux. Perfecte ontvangst!", stuurde hij de wereld in via Twitter.

  Bordeaux is één van de speelsteden voor het EK. Wilmots heeft tijdens zijn bezoek het gezelschap van assistent-bondscoach Vital Borkelmans, teammanager Piet Erauw en secretaris Piet Huys.

  Volledig nieuw zal de streek rond Bordeaux niet zijn voor de bondscoach. Wilmots speelde in het seizoen 2000-2001 voor Girondins Bordeaux. In het nieuwe stadion van de Franse topclub, dat volgend jaar afgewerkt moet zijn, zullen enkele groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld worden.

  Bordeaux staat bij Wilmots in geheugen gegrift

  Maar het bezoek aan Bordeaux zal bij Wilmots en Borkelmans nog een pijnlijke herinnering bovenhalen aan het WK-duel tegen Mexico in 1998. De Rode Duivels strandden toen in de broeiierige Franse hitte op een 2-2-gelijkspel.

  Voor de rust zag alles er rooskleurig uit voor de Belgen. Pardo werd na 26 minuten van het veld gestuurd nadat hij Borkelmans vanachter op de hielen trapte. Wilmots profiteerde van de man-meer-situatie en zorgde voor een 2-0-voorsprong.

  Maar een rode kaart voor Gert Verheyen deed de wedstrijd volledig kantelen. De Mexicanen zetten de strafschop om en Blanco verschalkte doelman De Wilde een tweede maal.