• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hamilton pakt de allereerste pole in Sotsji

  Lewis Hamilton begint voor de zevende keer dit seizoen op kop.

  Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de beste startpositie veroverd in de Grote Prijs van Rusland op het gloednieuwe circuit van Sotsji. Bijna zette Valtteri Bottas (Williams) de snelste tijd neer in de kwalificaties, maar de Fin faalde in de laatste bocht. De Fin begint vanaf de tweede lijn. Tussen WK-leider Hamilton en Bottas staat Nico Rosberg.

  Voor het eerst sinds 1914 ontvangt Rusland het Formule 1-circus weer. Na Sint-Petersburg begin vorige eeuw is nu Sotsji aan de beurt, met een gloednieuw circuit in het olympisch park.

  Lewis Hamilton reed als snelste over het nieuwe asfalt, al hing zijn zevende poleposition van het seizoen aan een zijden draadje. Valtteri Bottas (Williams) was op weg om het oppermachtige Mercedes-team een loer te draaien. Helaas miste de Fin zijn laatste bocht.

  Ploegmaat Felipe Massa beleefde een middag om snel te vergeten. De ervaren Braziliaan moest al na de eerste kwalificatiesessie zijn Williams in de garage parkeren.

  Ook voor uittredend wereldkampioen Sebastian Vettel was het geen prettige kennismaking met Sotsji. De Duitser reed meer dan een tiende te traag om zich onder de snelste tien te scharen.